Om cirka et års tid kan GLS tage det nye distributionscenter, hvor der er indtænk grønne løsninger, i brug.
AF CECILIE BISGAARD
Cirka 3.750 kvadratmeter og 300 nye arbejdspladser blev der onsdag taget første spadestik til.
Det er GLS Denmark, der er ved at bygge et nyt, stort distributionscenter på Metervej i Sønder Borup. Centeret skal øge virksomhedens kapacitet i Midt- og Nordjylland fra efteråret 2025, hvor byggeriet forventes at stå færdigt.
Det var borgmester Torben Hansen (S), Steen Ravnsbæk Kristensen, der er managing director (administrerende direktør) i GLS Denmark, Henrik Nyegaard, der er director operations (driftsdirektør) i GLS Denmark, og Kim Harkjær, der er salgs- og markedschef i pakkedistributørens totalentreprenør Gråkjær, der tog de første spadestik.
Artiklen fortsætter under billedet
»Stort velkommen til GLS. Vi er glade for og stolte over, at en transportvirksomhed som GLS med fokus på at øge bæredygtigheden vælger at bygge nyt distributionscenter her. Vi står selvfølgelig klar til at samarbejde om at skaffe de folk, der skal bruges, når byggeriet er færdigt, ligesom vi har en stærk erhvervsservice og fokus på at understøtte en bæredygtig og grøn udvikling,« siger Torben Hansen i en pressemeddelelse.
I andre byer, hvor GLS har bygget distributionscentre, har de haft et fremragende samarbejde med kommunen og jobcentret om at rekruttere arbejdskraft, fortæller driftsdirektøren til Din Avis.
Stort behov for kapacitet
Forventningen er, at når byggeriet er færdigt om cirka et år, så vil det øge GLS’ kapacitet i Midt- og Nordjylland med 45 procent. Det er tiltrængt, da virksomheden fortæller, at distributionscentrene i Aalborg og Aarhus er ved at nå deres maksimale kapacitet.
Nybyggeriet skal samtidig sikre, at de lokale virksomheder og indbyggere i højere grad kan få dag-til-dag-levering – altså hvor GLS leverer en pakke hos en kunde, dagen efter de har hentet pakken ved for eksempel en webshop.
Artiklen fortsætter under billedet
»Vores nye lokation i Randers er en investering i kapacitet i det midt- og nordjyske, så vi også i fremtiden kan tilbyde vores kunder i området landets bedste leveringskvalitet,« siger Steen Ravnsbæk Kristensen, der er managing director i GLS Denmark, i pressemeddelelsen og fortsætter:
»Vi kommer samtidig tættere på vores kunder, hvilket giver os mulighed for at fremskynde vores omstilling til nul- og lavemissionskøretøjer. Dermed får GLS endnu et kvalitetsløft, som vi håber, vores kunder vil tage godt imod.«
»I bæredygtighedens tegn«
Der er generelt stort fokus på den grønne omstilling ved det nye distributionscenter. Der etableres nemlig sammen med centeret 30 AC-ladestandere og to lynladere, som vognmændene kan benytte. Antallet af ladestandere er fuldt skalerbart, så GLS løbende kan udvide deres elflåde.
Virksomheden har nemlig et mål om, at alle nyindkøbte køretøjer i 2035 skal være nul- og lavemissionskøretøjer.
Derudover vil distributionscentret få installeret et solcelleanlæg på 1.000 kvadratmeter, som også skal bidrage til den grønne omstilling. Solcelleanlægget bliver sat op på taget af det nye center.
»I bæredygtighedens tegn vil bilerne heller ikke skulle køre så langt til vores kunder i Randers og omegn,« siger Steen Ravnsbæk Kristensen til Din Avis.
Afhænger af markedet
Til at starte med vil det nye distributionscenter skabe mellem 150 og 200 nye arbejdspladser i Randers Kommune. Når distributionscentret er fuldt udbygget, og kapaciteten udnyttet til fulde, forventes det, at det vil medføre op mod 300 arbejdspladser.
»Det kommer an på markedet. Hvis vi vokser, som vi gerne vil, så er der arbejde til 300 mennesker. Vi kommer også til at lave centret skalerbart, så vi nemt kan tilføje en ekstra ”finger”, hvor vi læsser biler. Det er typisk anden etape af sådan et projekt her. Men som sagt kommer det helt an på markedet,« siger den administrerende direktør.
Rejsegildet forventes at blive holdt i foråret 2025, mens det færdige distributionscenter forventes fuldt funktionsdygtigt i efteråret 2025.