NSK mener at have pågrebet personer, der har leveret narkotika til det kriminelle miljø i dele af Jylland.

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har tirsdag anholdt fem personer, der er sigtet for omfattende indsmugling og handel med hård narkotika fra udlandet til Danmark.

Det skriver politienheden i en pressemeddelelse.

Anholdelserne skete i en koordineret politiaktion i samarbejde med Østjyllands Politi, Toldstyrelsen og flere specialenheder i politiet.

Fire mænd og én kvinde blev anholdt på forskellige adresser i Østjylland. De er mellem 23 og 34 år gamle.

Politiet har foretaget ransagninger på flere adresser, hvor der blev fundet omkring 10.000 Oxycontin-piller og flere hundrede gram narkotika.

Oxycontin er et opioid, der virker smertestillende. Det anvendes ved moderate til stærke vedvarende smerter, når andre midler ikke er nok.

Sigtelserne mod flere af de anholdte lyder på indsmugling og handel med mere en 90 kilo kokain. En af personerne er sigtet for at have medvirket til at hvidvaske udbyttet af kokainhandlen.

“Vi har i forbindelse med dagens aktion anholdt flere personer, som efter vores opfattelse har indsmuglet og leveret narkotika til det kriminelle miljø i store dele af Jylland, herunder til personer med tilknytning til bandemiljøet,” siger ledende politiinspektør i NSK, Michael Kjeldgaard, i pressemeddelelsen.

“Anholdelserne er sket i et tæt og koordineret samarbejde med Østjyllands Politi, hvor det er lykkedes os at bremse et narkotikanetværk i deres kriminelle foretagende,” siger han.

Fire af de anholdte bliver fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Randers onsdag klokken 09.30.

Her vil anklagemyndigheden bede om, at dørene bliver lukket.

Ritzau