I efterårsferien vil mange danskere tage i sommerhus, og det kan give perioder med tæt trafik og kødannelse på visse strækninger. Vejdirektoratet anbefaler, at man så vidt muligt undlader at køre i de mest belastede tidsrum.

Efterårets farverige blade og køligere vejr bringer både hygge og øget trafik, når tusindvis af danskere drager på efterårsferie og søger mod sommerhusområderne. Vejdirektoratet advarer om risiko for tæt trafik og kødannelse og opfordrer bilister til at planlægge deres rejser uden for de mest belastede tidspunkter.

Grafik: Vejdirektoratet.

Planlæg din ferietur

Lørdag den 12. oktober er den største rejsedag, hvor trafikken forventes at toppe mellem kl. 11.00 og 14.00. Her er risikoen for kø størst på E20 mellem Odense og Middelfart, motorvejsnettet omkring Kolding og E45 mod den dansk-tyske grænse.

Allerede fredag den 11. oktober fra klokken 14.00 til 18.00 forventes der også tæt trafik, når udrejsetrafikken møder myldretiden.

Vær desuden opmærksom på øget grænsekontrol ved de tyske grænseovergange.

På hjemrejsedagen – lørdag 19. oktober – forventes trafikken igen at toppe mellem klokken 11.00 og 14.00, hvor mange vender hjem fra ferie.

De resterende dage forventer Vejdirektoratet, at trafikken vil glide uden større forsinkelser.

Hverdagenes morgen- og eftermiddagsmyldretid kan endda bære præg af færre biler på vejene end normalt – og dermed også en kortere rejsetid, lyder det.

Kort: Vejdirektoratet.

Hold dig opdateret

Vejdirektoratet minder om, at der kan opstå uforudsete forsinkelser på grund af uheld, dårligt vejr eller andre hændelser, og opfordrer bilister til at følge trafiksituationen både før og under kørslen.

Det kan gøres via Trafikinfo.dk eller P4 Trafik.

»Her vil du løbende blive opdateret om hændelser på vejene, hvilket giver en bedre chance for at undgå kedelige overraskelser i trafikken. Skulle der opstå problemer på ruten, kan du måske nå at ændre rute eller afrejsetidspunkt,« lyder opfordringen.