To mænd blev fanget under stor aktion tirsdag. Nu er de sigtet for at arbejde ulovligt.

Anklagemyndigheden​ ved Østjyllands Politi fremstillede fredag formiddag to udenlandske mænd på 56 og 60 år i grundlovsforhør ved Retten i Randers. De er sigtet for ulovligt ophold og for at have udført ulovligt arbejde i Danmark.

De to mænd – begge fra det vestafrikanske land Benin – blev truffet og efterfølgende anholdt tirsdag formiddag på en adresse i det sydøstlige Randers i en aktion mod social dumping.

Sagerne er sidenhen blevet forelagt Udlændingestyrelsen, og de to mænd bliver sandsynligvis varetægtsfængslet indtil en evt. udvisning til deres hjemland kan effektueres.

Der er samtidig blevet foretaget en vurdering af sagerne hos Center mod Menneskehandel, som er kommet frem til, at de to mænd ikke har været udsat for menneskehandel.

Østjyllands Politis Udlændingeenhed ​foretog tirsdag formiddag en aktion mod social dumping og ulovligt arbejde på en adresse i det sydøstlige Randers. Aktionen blev udført i samarbejde med Arbejdstilsynet, Skattestyrelsen og Styrelsen for International Rekruttering og Integration, også kendt som SIRI, som hører under Udlændingestyrelsen.

På adressen traf myndighederne i alt tre udenlandske statsborgere fra det vestafrikanske land Benin, hvoraf den ene ikke havde et gyldigt visum, og en anden havde ikke et gyldigt pas.

De to mænd på henholdsvis 56 og 60 år blev derfor begge anholdt og sigtet for ulovligt ophold og for at have udført ulovligt arbejde i Danmark.

kijo