Djurs Sommerland vinder prisen for bedste forlystelse i Europa med deres nye El Grito Drop Tower.

AF LARS NORMAN THOMSEN

For nylig blev den europæiske forlystelsesindustri hyldet i Amsterdam, da det internationale Park World Magazine afholdt Park World Excellence Awards 2024.

Djurs Sommerland var blandt de nominerede sammen med en række af de største og mest velrenommerede forlystelsesparker i Europa. Djurs Sommerlands nye, store forlystelse El Grito Drop Tower vandt prisen ”Best ride in Europe”.

Årets nyhed i Nordens største sommerland har gjort sig internationalt bemærket – i en sådan grad, at det 60 meter høje droptårn fra det østrigske firma, Funtime Industries, netop er kåret som den bedste nye forlystelse i Europa.

Artiklen fortsætter under billedet

El Grito Drop Tower i Djurs Sommerland, vinder af “Best ride in Europe 2024”. Pressefoto

»Vi er utroligt glade, og meget stolte på medarbejdernes vegne, for at have vundet denne eftertragtede pris. Der er ingen tvivl om, at vi med El Grito i tematiserede mexicanske omgivelser inspireret af ”Day of the Dead”, giver vores gæster en helstøbt og spektakulær oplevelse,« siger adm. direktør Henrik B. Nielsen.

»El Grito rammer plet på fart og spænding og er en forlystelse, som rigtig mange gerne vil prøve – også selv om droptårnet er 60 meter højt – og dobbelt så højt som vores største rutschebaner, Piraten og DrageKongen. Der er ingen tvivl om, at det er en helt særlig oplevelse at se ud over parken og store dele af Djursland, før man pludselig suser mod jorden med 100 km/t.«

Prisen blev uddelt til Park World Excellence Awards 2024, hvor forskellige priser blev overrakt til forlystelsesparker, leverandører og producenter i den europæiske forlystelsesindustri. Djurs Sommerland var en af de 6 finalister i kategorien ”Best ride in Europe”, som juryens medlemmer, med indgående kendskab til branchen, skulle kåre en vinder blandt.

Også i top 5

Også ved ”European Star Award 2024”, som tyske ”Kirmes Park International” stod bag, blev det til endnu en flot udmærkelse i denne uge. Blandt et stærkt felt af europæiske forlystelsesparker, strøg Djurs Sommerland ind i top 5 i kategorien ”Europe’s best regional theme parks”.

»Vi er overvældede over vores 5. plads. Vi er særdeles glade for anerkendelsen af det produkt, vi leverer til vores gæster. Der er ingen tvivl om, at vores store investeringer i Djurs Sommerland gennem de seneste 10-15 år, samarbejdet med internationale specialister og den høje gæstetilfredshed, gør det til noget specielt at besøge vores forlystelsespark i Nimtofte,« siger Henrik B. Nielsen.

FAKTA: El Grito Drop Tower

Højde: 60 meter
Producent: Funtime Industries
Tema: Mexicansk, inspireret af ‘Day of the Dead’
Hastighed: Op til 100 kilometer i timen
Pris: Best ride in Europe 2024 (Park World Excellence Awards)