Hun har set samtlige af kunstneren Thomas Dambos 33 trolde i Danmark. Nu har Annebet Hessellund så også selv været med til at bygge én.

Da idéen om at få en af kunstneren Thomas Dambos kæmpetrolde til Voldum opstod tilbage i 2021, var Annebet Hessellund ikke et sekund i tvivl: Den idé ville hun gerne arbejde for. Sidenhen har hun været en af de drivende kræfter bag at få projektet realiseret, hvilket nu endelig er lykkedes.

Annebet Hessellund har været med i processen hele vejen. Fra idé, til fondssøgninger, til valg af placering, til den praktiske udførelse af trolden Jeppe Væktæppe, der nu residerer et sted i nærheden af Møllevænget 80 i Voldum.

Faktisk valgte Annebet Hessellund at bruge sin sjette ferieuge – fordelt hen over 14 dage – for at kunne være med i hele byggefasen.

Annebet Hessellund har været med i troldeprojektet fra idé, til fondssøgninger, til valg af placering, til den praktiske udførelse af trolden Jeppe Væktæppe. Faktisk valgte hun at bruge sin sjette ferieuge for at kunne være med i hele byggefasen. Foto: CSJ

Hun er simpelthen kørt direkte fra sin børnehaveklasse klokken 11.15 og ud til Jeppe Væktæppe. Aftenerne er så gået med at bage boller eller lave mad til de arbejdende dagen efter, eller hun har på anden vis lavet noget relateret til trolden.

»Det har været helt fantastisk at være med til. For det første har Thomas Dambos team været nogle enormt fede mennesker, som har været gode til at forklare og sætte os i gang. Og så har det bare været rigtig hyggeligt og sjovt at kunne følge processen,« siger hun og tilføjer:

»Jeg synes, at Jeppe Væktæppe er blevet enormt flot, og så får han jo Voldum på verdenskortet – det er godt nok et trolde-verdenskort, men alligevel. På den måde får vi nogle gæster til Voldum og får vist hele området frem i bred forstand.«

Jeppe Væktæppe blev først rigtig vakt til live ved afsløringen. Her blev hans øjne nemlig skruet fast foran de cirka 40 fremmødte. Foto: CSJ

Der er gået sport i det

Man fornemmer det nok. Annebet Hessellund er utroligt begejstret for Thomas Dambos trolde. Faktisk har hun set samtlige af hans 33 trolde i Danmark.

Troldejagten begyndte en sommer for tre-fire år siden, hvor Annebet Hessellund havde knas med kroppen og ikke kunne bevæge sig så godt. Beskeden fra kiropraktoren var dog: »Du skal ud at gå.«

»Men hvad skulle jeg give mig til? Jeg var nødt til at have et formål med at gå, så jeg spurgte min 17-årige datter, om hun ville med ud at se troldene i Mørke. Så blev det også lige den i Tilst – og senere samme aften kørte vi til Horsens. Så aftalte vi at tage til Sjælland og gik 35.000 skridt for at se 13 trolde dér. Der gik lidt sport i det, og så er det en ting, som min datter og jeg har sammen,« siger Annebet Hessellund.

»Det er ”skattejagten” i det, som fascinerer mig. Og når vi så endelig finder dem, så får jeg sådan en glad fornemmelse. Jeg skal altid lige røre ved dem,« fortsætter Annebet Hessellund, som er én ud af cirka 50 forskellige frivillige, der på en eller anden vis har bidraget til Jeppe Væktæppe.

»Faktisk har vi i det her projekt fået engageret nogle andre end Tordenskjolds soldater. Det har været fedt.«