Tre jyske familiefædre klar med ny podcast: Træt af overfladiske samtaler.

Af Lars Norman Thomsen, Jyllands-Postens Lokalaviser

Tre gode venner sidst i 30’erne fra Østjylland er trætte af overfladiske samtaler og har derfor udgivet en ny podcastserie, hvor de graver et spadestik dybere og håber at inspirere andre mænd til at gøre det samme.

Jacob Ramsay fra Ugelbølle og næstformand i Ugelbølle Friskoles bestyrelse, Benny Christiansen fra Randers og Anders Rasmussen fra Ry mødes ofte i Aarhus C for at optage deres nye podcast, ’Tilsyneladende Voksne – Ædru fuldemandssamtaler’.

De fleste familiefædre kender det: Vi higer efter en kort pause fra vores travle liv med madpakker, bleskift, småskænderier og leverpostejshverdag, hvor vi kan pleje venskaberne.

Desværre ender det alt for ofte med en film eller en fodboldkamp på sofaen og lidt anekdoter fra hverdagen. Og vi får ikke rigtig talt sammen på et dybere plan.

Men er det nødvendigt med de dybe samtaler, og hvordan gør man overhovedet?

Det mener de tre østjyske mænd, som har valgt at gøre op med de obligatoriske samtaleemner og har valgt at sætte sig bag hver sin mikrofon for at dokumentere deres samtaler.

»Selvom vi har kendt hinanden i mange år og har et relativt stærkt venskab, manglede vi en platform og et udgangspunkt for at tage lidt dybere samtaler, uden at vi kigger dybt i glasset. Derfor kom vi på den idé at lave og udgive en ny podcastserie,« forklarer 38-årige Anders Rasmussen fra Ry, der sammen med Jacob Ramsay fra Ugelbølle og Benny Christiansen fra Randers er ophavsmand til den nye podcast.

Ingen manus

Emnerne kredser om relationer, sundhed, indre ro, kærlighed, faderrollen og andre vigtige emner, der fylder for mange familiefædre, når man går et spadestik dybere og tør vise sårbarhed.

Ingen af ophavsmændene har erfaring med at lave podcast, men de mener, at det er den ægte samtale mellem venner uden manuskript, der skal kunne bære det. Selvom de, ifølge egen betegnelse, blot er tre glade amatører, er målsætningen klar;

»Vi vil gerne sætte os selv på slap line for at inspirere andre i samme situation til at få taget de dybe samtaler en gang imellem. Vi har valgt podcast-formatet, fordi det forpligter og tvinger os til at få talt tingene ordentligt igennem. Det er samtidig helt afgørende for os, at det flyder som en normal samtale mellem venner, så man kan mærke os og føle sig velkommen og tage del i den gode stemning,« siger Anders Rasmussen.

Årtiers venskab er blevet stærkere

De tre familiefædres venskab rækker langt tilbage. Jacob Ramsay fra Ugelbølle og Anders Rasmussen fra Ry har fulgtes ad siden børnehaveklassen, mens Benny Christiansen fra Randers er kommet til for knap 20 år siden.

Med hver sin bopæl i vidt forskellige steder i Østjylland og meget forskellige professioner indenfor IT, kommunikation og kemi, kniber det også for de tre familiefædre med at mødes så ofte, som de ønsker.

Alligevel betegner de venskabet som stærkt, men slår fast, at timerne, mens de optager samtalerne bag de tre mikrofoner, har givet venskabet en helt ny dimension.