Trods ønske fra byrådsmedlem Jens Peter Hansen, så bliver landevejen ved Ølst ikke åbnet for busser og cyklister.

Et flertal i Randers Byråd har stemt imod Jens Peter Hansens (løsgænger) forslag om at åbne Gl. Århusvej ved Ølst midlertidigt for busser og cyklister.

Vejen har været lukket siden jordskreddet ved Nordic Waste i december sidste år, og selvom arbejdet med at genopbygge vejen er i gang, bliver der ingen midlertidig genåbning før tid.

Randers Kommune har tidligere meldt ud, at vejen tidligst kan åbnes i 2025. På byrådsmødet forklarede borgmester Torben Hansen: (S)

»Midttrafik mener, at det vil føre til forsinkelser og problemer, hvis busser skal køre på en midlertidig vej med nedsat hastighed.« Derfor er det bedre at beholde den nuværende busrute, som er omlagt.

Midttrafik har også været bekymret for sikkerheden. »Vi er ikke trygge ved at køre på en vej, hvor der stadig arbejdes,« har planchef Henrik Vestergaard tidligere sagt til TV2 Østjylland.

Jens Peter Hansen mener dog, at kommunen burde gøre mere for at hjælpe de berørte borgere. »Jeg forstår godt, at Midttrafik helst vil køre på en færdig vej, men vi politikere bør tænke på borgerne, som har haft store gener,« sagde han under byrådsmødet.

Hansen foreslog en midlertidig løsning med en solid vejkasse og fjernbetjent afspærring, så busser og cyklister kunne bruge vejen. »Det handler om, hvorvidt vi vil hjælpe borgerne nu,« sagde han.

Forvaltningen har også vurderet, om det var muligt at tillade cyklister at bruge vejen. Men de konkluderede, at det ikke er sikkert, så længe der stadig er tung trafik i området.

»Vi kan ikke tillade cykeltrafik, før sikkerheden er på plads,« forklarede borgmesteren.

Mange borgere i Ølst havde håbet på en hurtig løsning, især fordi den omlagte busrute 118 gør det svært for dem at komme til Randers og Aarhus.

»Det har været rigtig irriterende at undvære busserne, da mange har valgt at bo her på grund af den nemme transport,« har Jan K. Jensen, formand for Ølst Borgerforening, tidligere sagt til TV2 Østjylland.

Selvom der ikke bliver en midlertidig løsning, forsikrede borgmesteren, at forvaltningen vil holde løbende dialog med Midttrafik for at sikre, at busserne kan køre på strækningen, så snart det er muligt:

»Vi skal sikre det bedst mulige tilbud for rejsestrømmen mellem Randers og Aarhus, men sikkerheden kommer først.«

Jens Peter Hansen forsøgte ellers at tale sine byrådskolleger til fornuft.

»Skal vi som politikere gøre tingene nemmere for trafikselskabet og for vores forvaltning, eller skal vi prøve at komme borgerne i møde, som har været udsat for relativt seriøse gener på grund af det der jordskred. Jeg mener selvfølgelig det sidste.«