Økonomisk støtte til Havndal, Mellerup og Randers Fjord: 1,2 millioner kroner til lokale projekter.

Landdistriktsudvalget i Randers Kommune har bevilget 1,2 millioner kroner til tre lokale projekter, som får støtte fra den kommunale pulje til medfinansiering af LAG-projekter.

Projekterne omfatter en fornyelse af festpladsen i Havndal, en ny legeplads i Mellerup og etablering af stenrev i Randers Fjord.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Festpladsen i Havndal er en del af områdefornyelsen i byen, hvor borgerne ønsker at skabe nye udendørs faciliteter og aktivitetstilbud. Projektet omfatter nye opholdsarealer med flisebelægning, belysning og bænke ved spejderhytten og forsamlingshuset. Derudover vil græsplænen få fodboldmål og en del af pladsen omdannes til græseng for at fremme biodiversiteten. Projektet har et budget på 1,1 millioner kroner og får 400.000 kroner i støtte fra LAG-puljen.

Mellerup får en ny legeplads ved mødestedet “Fælleren”, som er en del af områdets fornyelse. Legepladsen skal understøtte leg og læring med en svævebane, rutsjebane, gynger og en amfiscene. Projektet har et budget på 900.000 kroner og modtager 300.000 kroner i støtte.

Stenrevprojektet i Randers Fjord skal styrke biodiversiteten og forbedre fjordens økosystem ved at skabe levesteder for småfisk og fremme makroalger. Projektet, der udføres i samarbejde med frivilliggrupper, har et budget på 3 millioner kroner og får 500.000 kroner i støtte fra LAG-puljen.