Nedlæggelse af byrådspladser og udvalg og nedlæggelse af valgsteder kan spare 2,6 millioner årligt.

Hvis politikerne er meget modige og går hele vejen i et af mange spareforslags-notater som forvaltningen har udarbejdet, så vil nedlæggelse af op til 6 byrådspladser og stående udvalg tilsammen kunne spare kommunen for mere end 2,6 millioner kroner årligt.

En af de største besparelser, der foreslås, er at reducere antallet af byrådsmedlemmer, der lige nu er på 31.

Hvert medlem, der fjernes fra byrådet, vil spare kommunen 240.000 kr. årligt. Forvaltningen har foreslået, at antallet af byrådsmedlemmer kunne reduceres til enten 25 eller 27 medlemmer. I så fald ville man kunne spare enten 1.440.000 kr. eller 960.000 kr. årligt.

En kommune som Randers skal have mindst 19 og højest 31 byrådsmedlemmer.

Nedlæg udvalg

Derudover er der forslag om at nedlægge flere af de stående udvalg. For hvert nedlagt udvalg kan Randers Kommune spare omkring 540.000 kr. om året. I øjeblikket har byrådet flere udvalg, men besparelsesplanerne peger på, at antallet kan reduceres for at skabe økonomisk balance.

Forvaltningen har også foreslået en beskæring i vederlagene til de tilbageværende byrådsmedlemmer. En reduktion på 2,5 % i vederlagene vil give en samlet årlig besparelse på 111.000 kr.

Desuden kan byrådet overveje at afskaffe kommunens medieabonnementer, som koster op til 480.000 kr. om året.

Udgifterne til valg er også på dagsordenen. Forvaltningen har foreslået at reducere antallet af valgsteder fra de nuværende 30 ved at sammenlægge flere steder. For eksempel kunne valgstederne på Paderup Gymnasium og Tirsdalens Skole slås sammen, hvilket vil medføre en besparelse på 130.000 kr. pr. valg. Denne besparelse vil hjælpe med at reducere omkostningerne ved afholdelsen af fremtidige valg i Randers Kommune.