Af Kian Johansen, redaktør Din Avis

Randers Kommune har fjernet de forhadte pullerter og den skilteskov, der længe har skæmmet området omkring Møllegade, Tinghuset og Schousgade. Det er, som om midtbyen har fået vejret igen. Nu kan vi endelig nyde synet af det smukke, gamle springvand, Iguanbryderne, uden at få øje på en skov af skilte og parkeringspladser, der slet ikke hørte hjemme dér.

Der er ingen tvivl om, at Birthe Jensen og naboerne i Schousgade-kvarteret har vist os, hvor vigtigt det er at sige fra og kræve forbedringer. Men lad os være ærlige: Vi er kun halvvejs i mål.

For selvom pullerterne nu er væk, og udsynet til springvandet er blevet genoprettet, så er der stadig en del at tage fat på.

Trafikken i Møllegade er stadig et kringlet mysterium, som mange bilister kæmper med at gennemskue. De snørklede buer og smalle vejbaner er måske ikke længere blokeret af pullerter, men det betyder ikke, at vi er i mål med at gøre området så sikkert, funktionelt og indbydende som muligt.

Der er noget smukt i tanken om en åben plads, hvor man kan nyde springvandets plasken og byens puls uden at bekymre sig om biler, der ikke kan finde vej. Det er jo sådan, det burde være! Og derfor skal vi holde kommunen fast på, at det her kun er begyndelsen. Der skal mere til for at gøre Møllegade-området til den perle, vi ved, det kan være.

Det handler om mere end bare pullerter og parkeringspladser – det handler om at skabe et byrum, der summer af liv og æstetik.

Spørgsmålet er så, hvornår kommunen igen får råd…