I den kommende tid vil Naturstyrelsen fælde træer i flere af skovene ved Fussingø, Tånum og Svinding.
I en stor del af statens skove, herunder skovene ved Fussingø, har der tidligere været fokus på træproduktion. Det betyder, at skovene flere steder er ensartede med tætte mørke bevoksninger og få forskellige træarter.
For at skabe flere levesteder fælder Naturstyrelsen i den kommende tid en del af de træer, der ikke oprindeligt har vokset i Danmark, skriver styrelsen i en pressemeddelelse.
Det sker for at give lys og plads til de træer, der naturligt vokser i skovene. De såkaldte hjemmehørende arter, som er tilpasset vores klima, og som indgår i et samspil med en lang række arter af pattedyr, fugle, svampe og insekter.
I Udskovene vil der også blive fældet hjemmehørende bøg til danske savværker. Når Naturstyrelsen stopper skovdriften i de statslige skove, betyder det, at de virksomheder, som i dag får bæredygtigt produceret løvtræ fra statens skove, skal finde andre leverandører. Det kan være svært at gøre fra dag til dag. Derfor vil der være en overgangsordning på seks år frem til og med 2026, hvor leverancerne fra statens skove gradvist nedtrappes, mens træbranchen kan finde andre leverandører.
Aktuelt arbejde
Naturgenopretningen betyder, at Naturstyrelsen i den kommende tid vil fælde træer flere steder i skoven. I takt med, at arbejdet skrider frem, flyttes skovningsmaskinen fra et sted til det næste. Du vil derfor kunne opleve skilte og afspærringer i skoven for din egen sikkerheds skyld.
Det er skovarealer omkring Fussingø Slot, samt flere skovarealer ved Svinding og mellem Svinding og Ålum, der påvirkes.
Det vil blive fældet træer i flere områder, men dog ikke på samme tid. Afspærringerne flyttes i takt med, at arbejdet skrider frem for at mindske gener mest muligt.
Der vil blive vist med skilte, hvor i skoven, der fældes træer. I visse tilfælde kan der være et midlertidigt adgangsforbud af hensyn til sikkerheden. Hold god afstand til maskinerne og følg anvisninger på skiltene i området. Planlæg eventuelt turen et andet sted hen, indtil Naturstyrelsen er færdige med arbejdet med de tunge maskiner.
Indskovene i Fussingø indgår i den kommende Naturnationalpark Fussingø. Skovningerne sker jævnfør etableringstilladelsen til naturnationalparken og den tilhørende projektbeskrivelse og forvaltningsplan for naturnationalparken.