Forfatteren bag ”Den sommer” er klar med ny hjertegribende fortælling om sorg, skyld og kærlighed.

Lene Qvortrup Skov, der bor i det nordlige Randers, har udgivet sin tredje roman ”Bedre end jeg fortjener” præcis et år efter hendes debut som forfatter. Romanen, der udkom 24. august, markerer hendes tredje udgivelse på ét år, og alle bøgerne er udgivet hos forlaget Sweetheart Ink.

”Bedre end jeg fortjener” er en rørende fortælling om sorg, skyld og skam, men også om at finde vej ud af mørket med humor og varme. Romanens hovedperson, Julie, er en enlig mor, der kæmper med forældreskab, job og en endeløs istandsættelse af sit nye hjem. Hun bærer på en hemmelighed, der truer med at knuse hende, men langsomt begynder en kærlighedshistorie at tage form, trods hendes modstand og overbevisning om, at hun ikke fortjener bedre.

Skolejob og forfatter

Lene Qvortrup Skov blev forfatter i 2023 med udgivelsen af duologien ”Den sommer”, som blev en succes. Hendes evne til at skabe dybe karakterer og bruge smukke sprogblomster har gjort hende populær blandt læserne. Nu er hun tilbage med en ny duologi, ”Grib chancen”, hvor ”Bedre end jeg fortjener” er første bind.

Lene Qvortrup Skov formår at balancere sin forfatterkarriere med et fuldtidsjob som pædagogfaglig leder på Østervangsskolen i Randers. Hun indrømmer med et smil, at hemmeligheden bag at udgive tre bøger på et år er, at hun ikke har andre hobbyer.

»Jeg har arbejdet med det mange aftener, og jeg har syntes, det var fedt, når jeg skulle arbejde med manuskript en hel weekend. Men jeg har også en familie og nogle børn, der heldigvis gerne vil være sammen med deres mor. Men det er nærmest også det eneste, der kan vælte mit forfatteri af pinden,« har hun tidligere fortalt Din Avis.

En fjerde bog på vej

»Mit forfatterskab har udviklet sig meget på det år, der er gået. Jeg føler, at jeg er blevet skarpere i mine formuleringer og bedre til at skabe komplekse historier med flere sidehistorier.«

Alligevel indrømmer hun, at der stadig er en vis nervøsitet forbundet med at udgive en ny bog, især når forventningerne fra læserne vokser.

Selvom hun har udgivet tre bøger på et år, afslører Lene, at der snart kommer endnu en bog. Denne gang er det en helt ny historie med mere voksne temaer, hvor hovedpersonen kæmper med selvbebrejdelse og føler, at hun ikke fortjener lykke. Bogen udkommer i efteråret, og Lene glæder sig til at se, hvordan læserne tager imod den.