Der er for hele Danmark et par varme sommerdage på trapperne, og det kan være en god idé at nyde dem til fulde.

De kan nemlig blive årets sidste af slagsen.

Sådan lyder det mandag morgen fra Bolette Brødsgaard, som er meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

»Det begynder at lakke lidt mod enden med sommervejret, og det er ikke rigtig til at vide, om det kommer igen. Det kan ske i september, men årstiden skal jo til at skifte,« siger hun.

»Så det er om at nyde særligt tirsdag og onsdag.«

Knapt så sommerligt vejr

Ugen skydes dog i gang med noget lidt mindre sommerligt vejr – i hvert fald i Jylland.

Mandag starter således med skyer vestpå og med en del sol over Bornholm og Sjælland.

»I det jyske kommer der hele dagen en del saftige byger, der er kortvarige men faktisk ret kraftige. I eftermiddag kan bygerne strejfe Sjælland og Fyn også,« siger hun.

I Jylland bliver temperaturen omkring 18 grader, mens sjællænderne kan se frem til 20-22 grader.

I Østjylland kan vi se frem til en en tør aften med nogen eller en del sol. Natten bliver klar med temperaturer mellem 12 og 16 grader. Vinden forventes at blive svag til jævn, lidt kraftigere ved kysterne.

Tirsdag bliver vejret så tørt og med mere sol, som også vil holde fast igennem hele onsdag.

»Det bliver nogle dejlige sensommerdage, hvor vi over hele landet får 20-25 grader. Nogle steder bliver det endda lidt varmere,« siger Bolette Brødsgaard.

Lun torsdag

Også torsdag bliver lun med en 18 til 20 grader men med lidt flere skyer og muligvis med byger, der også præger fredagen.

»Torsdag skal en ny front med byger ind og passere landet, og så falder temperaturen igen. Det kommer til at være lidt afhængig af, hvor i landet man er. Nogle vil først få nedbøren fredag, men prognoserne er stadig usikre.«

Den sommersol, der får lov til at stråle igennem i midten af ugen, skyldes kombinationen af et lavtryk ved England og et højtryk over Tyskland, forklarer meteorologen.

»Lavtryk ude ved England giver en sydvestlig strømning op over landet, som bringer varm luft over Danmark. Højtrykket over Tyskland rykker sig lidt nordpå, hvilket både giver varmegraderne men også mere tørvejr og sol.«