Der er store penge at spare – også alt efter, hvor du bosætter dig i Østjylland.

Du kan få fire gange så meget lejlighed i Randers end i Aarhus. For de samme penge, forstås.

Det skriver Home, der har sammenlignet kvadratmeterpriser i hele landet, i en pressemeddelelse.

Frederiksberg topper listen som den dyreste kommune at købe ejerlejlighed i, mens Randers ligger i den modsatte ende som den billigste.

På Frederiksberg er kvadratmeterprisen for en ejerlejlighed opgjort til 59.080 kroner.

Det betyder, at en typisk lejlighed på 85 kvm koster 5 millioner kroner.

København og Gentofte følger efter som de næstdyreste kommuner med priser på henholdsvis 4,6 millioner og 4,2 millioner kroner for en tilsvarende lejlighed.

Lejligheder til lave priser

I den anden ende af skalaen – og godt 350 kilometer på skinnerne fra Københavns Hovedbanegård – er Randers’ lejligheder billigst.

Her er kvadratmeter prisen på 10.006 kroner.

»Randers er kun en halv time væk med tog og cirka tre kvarter i bil fra Aarhus – men koster kun en fjerdedel af en lejlighed i Aarhus.
Og 850.000 kroner for 85 kvadratmeter er kun en sjettedel af landets dyreste kommune, Frederiksberg,« siger Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent og talsperson i Home.

Næstved og Esbjerg følger som de næstbilligste lejlighedsbyer med priser på under 1,3 millioner kroner for en lejlighed af samme størrelse.

Fra Næstved Station til Hovedbanegården i København tager det cirka en time med tog og knap halvanden time i bil.

De høje priser i hovedstadsområdet, særligt på Frederiksberg og i København, er kendt af de fleste og ofte til debat.

Priserne afspejler den konstante efterspørgsel efter boliger i hovedstaden og de mange faciliteter, jobs og studiepladser, som storbyen tilbyder.

»I den anden ende af skalaen ser vi de laveste priser i Randers og Næstved, hvilket giver muligheder for købere, der søger efter mere studie- og budgetvenlige boliger. Det er også byer, der tilbyder et fint udvalg af uddannelser,« siger Michael Dalsager.