To 7. klasser mangler et særligt minde fra deres konfirmation i april. Forældre har jagtet billeder fra fotograf i månedsvis.

Citathistorie: tv2 østjylland

Det var en stor dag for både forældre og deres børn. Den 27. april blev to 7. klasser fra Forberedelsesskolen i Randers konfirmeret i Sct. Clemens Kirke, og alle er enige om, at det var en fantastisk dag.

Efter den officielle del samlede de to klasser sig skiftevis i kirken til fællesfoto med en på dagen tilkaldt fotograf, som agerede meget professionelt og fik instrueret de glade konfirmander til de bedste billeder.

Herefter kunne forældrene så bestille og købe fællesbilledet i to forskellige størrelser, hvilket omkring 30 familier valgte at gøre.

Men ingen har endnu modtaget de betalte fotos.

»Det er én gang i livet, de oplever sådan en dag. De var så fine alle sammen, og det er et minde derfra, som vi virkelig gerne vil have,« siger en af forældrene, Anja Solberg Eriksen.

Hun betalte de 185 kroner for et billede af hendes drengs klasse i konfirmationstøjet i kirken, og det er samme beløb eller lidt mindre de resterende forældre også har brugt.

Ligeglad med pengene

Så reelt er der formentlig tale om cirka 5000 kroner, som fotografen har fået uden endnu at levere billeder som aftalt.

»Pengene er ligegyldige, det er mindet og princippet i, at vi har betalt for noget, som vi ikke har fået,« siger Anja Solberg Eriksen.

TV2 Østjylland har talt med flere andre forældre fra klasserne, som er ærgerlige over, at billederne aldrig er blevet sendt.

Hele aftalen med den pågældende fotograf kom i stand gennem den fotograf, der i årevis ellers har taget billederne i Sct. Clemens Kirke.

Det fortæller sognepræst i kirken Liselotte Skrejborg.

»Vi har en fast fotograf, som ikke kunne den dag. Han skaffede så en stedfortræder, som havde været skolefotograf og kunne finde ud af at tage børnebilleder,« siger hun.

Men siden er billederne af konfirmanderne så aldrig nået videre fra fotografens kamera, og det ærgrer også præsten.

»Både vi og vores sædvanlige fotograf har handlet i god tro, og vi er alle drønirriterede over den her situation. Jeg har selv forsøgt at få svar fra fotografen på flere måder, uden held,« forklarer Liselotte Skrejborg.

Hjælp fra fast fotograf

Den faste fotograf har sågar tilbudt at redigere billederne og få dem printet og sendt afsted til forældrene, hvis det betyder, at de så kommer frem, lyder det fra præsten.

Men hun har ligesom forældrene haft mere end svært ved at få nogle svar fra fotografen.

Eksempelvis har Anja Solberg Eriksen ringet og skrevet til fotografen utallige gange og har da også flere gange fået svar og lovning på, at billederne var på vej.

»De er bare stadig ikke kommet, og jeg frygter lidt, at de aldrig kommer. Jeg frygter, hun er en svindler. Man bliver bare skuffet gang på gang.«

»Jeg har også i starten rakt ud og været bekymret for, om der var sket hende noget. Det er jo helt fair, hvis der lægger nogle personlige problemer bag, at vi ikke har fået dem. Men jeg savner svar,« siger moren.

TV2 Østjylland forsøgte i sidste uge at fange fotografen over telefonen og på sociale medier, men først ved at møde op på hendes adresse nord for Randers onsdag, lykkedes det at komme i kontakt med hende.

Her gav hun udtryk for, at hun ikke havde overskud til at svare på spørgsmål før mandag.

»Det hele er så dumt og tosset«

Mandag har den kvindelige fotograf så givet et telefoninterview til TV2 Østjylland om sagen.

Her giver hun i store træk udtryk for, at hun også er meget træt af hele situationen.

»Jeg har ikke bevidst gået efter at gøre nogle mennesker vrede. Jeg kan sagtens forstå forældrene. Der er slet ikke noget at sige til, de er sure. Det hele er så dumt og tosset,« siger hun til.

Fotografen forklarer, at hun den seneste tid har været i gang med et karriereskifte grundet problemer med øjnene, men det nye job har krævet mere, end hun havde forventet.

Ligesom der har været en større ombygning i gang i hendes hjem.

»Jeg har haft alt for meget om ørerne de seneste tre måneder, hele tiden er der dukket noget op,« siger hun.

Vil ikke have hjælp

Undervejs har den anden sædvanlige fotograf i kirken tilbudt sin hjælp med billederne.

Noget som kvinden ikke har taget imod.

»Jeg har ikke villet give billederne fra mig, og har ikke haft overskuddet til at sætte mig ned og overlevere,« forklarer hun.

Når alt det her er sagt, kommer fotografen dog nu med et løfte. Billederne kommer.

»Jeg har skrevet til en af forældrene, at de kommer i morgen (tirsdag. red.), så det gør de.«

Noget som forælderen, der er netop Anja Solberg Eriksen, vil se, før hun tror det.

»Jeg tror aldrig, vi får dem at se,« lyder det fra hende.