Beslutningen er et led i udviklingen af festugen på en fremtidsrejse hen mod nye aktiviteter ved vandet.

Måske har flere allerede bemærket, at der ikke står fyrværkeri på årets program som afslutning af Randers Festuge.

»Alt har sin tid, og noget nyt er under overvejelse. Randers Festuge skal følge med tiden og udvikle sig,« siger festugechef Mette Bertelsen i en pressemeddelelse fra Randers Festuge.

Festugens bestyrelse arbejder efter en strategi, der skal understøtte livet ved fjorden og Gudenåen. Afslutningen på den årlige festuge skal derfor gentænkes med nye oplevelser ved vandet. Som en del af den rejse har bestyrelsen valgt at stoppe med fyrværkeriet allerede fra i år.

»Fyrværkeri har i de senere år også været et omdiskuteret element i festugen, der deler vandene. Derfor ved vi også, at en del festugegæster bliver kede af beslutningen, mens andre bliver glade for den. Fyrværkeri er flot, men er også en miljøbelastning. Man kan derfor sige, at festugen med denne beslutning er fulgt med tiden. En festuge skal nemlig også afspejle samfundets udvikling,« forklarer festugechefen.

Mette Bertelsen lover også, at festen på havneområdet ikke udebliver. En årelang tradition med lysregatta bibeholdes. ”Vi ved, at mange bådejere nyder at holde denne tradition i hævd, hvor de illuminerer deres både med festligt lys. Og for rigtig mange festugegæster rundt om i byen er det et flot syn at runde havneområdet, hvor de oplyste både sejler forbi,” slutter Mette Bertelsen.

Årets festuge i Randers finder sted 9.-17. august. Lysregattaen foregår på festugens sidste aften kl. 21, hvor ”Jens Ove” traditionen tro sejler forrest.

Det samlede program finder du på randersfestuge.dk