Stigende efterspørgsel på kronikerforløb og genoptræningsforløb har medført, at Randers Sundhedscenter er vokset ud af sine rammer og udvider det til Gudenåcentret.
»Randers Kommune har en høj andel af borgere med kroniske sygdomme, og vi ser ind i en fremtid, hvor antallet af borgere med én eller flere kroniske sygdomme stiger. Det stiller krav til os om at tilpasse vores sundhedstilbud, og derfor rykker vi i nye lokaler,« siger Louise Høeg (V), der er formand for Sundheds-, Idræts- og Kulturudvalget i en pressemeddelelse fra Randers Kommune.
Ombygningen af de nye lokaler er i gang, og Randers Sundhedscenter forventer at kunne byde velkommen i de nye faciliteter i starten af 2025.
De nye lokaler er på 600 kvadratmeter i stueplan i Gudenåcentret, som ligger på Gl. Stationsvej få hundrede meter syd for Randersbro.
»Placeringen er valgt for at sikre gode adgangsmuligheder for borgere, som skal besøge centret. Der er fornuftige parkeringsforhold, og det ligger tæt på busterminalen,« forklarer Louise Høeg.
Undervisning og træning til kronisk syge
De nye lokaler kommer til at huse aktiviteter rettet mod borgere med kroniske sygdomme.
»Antallet af medarbejdere og besøgende i Rehabiliteringsenheden i sundhedscentret er mere end fordoblet siden 2011, og udvidelsen skal være med til at sikre, at alle fortsat får den nødvendige støtte til at forstå og mestre deres kroniske sygdomme,« siger Randers Kommunes sundhedschef Christina Breddam.
Rehabiliteringsenheden tilbyder blandt andet genoptræning og rehabiliteringsforløb til borgere med en eller flere kroniske sygdomme som KOL, hjerteproblemer, diabetes, kræft samt lænde- og rygproblemer. Genoptræning vil fortsat foregå i sundhedscentret på Thors Bakke, mens rehabiliteringsforløb til borgere med kronisk sygdom kommer til at foregå i lokalerne i Gudenåcentret.
»Udvidelsen skal sikre, at vi i Randers Sundhedscenter fortsat har forudsætningerne for at arbejde ud fra ambitionerne fra regeringens Sundhedsreform fra 2022 om et nært og stærkt sundhedsvæsen. Når vi rykker til nye lokaler, sørger vores rehabiliteringsmedarbejdere for at sikre en glidende overgang og kontinuitet i behandlingen, så alle dem, der er midt i et forløb, får en god overgang uden afbrydelser,« siger Christina Breddam.