Kunstneren har fundet noget i en genbrugsbutik, som hun ikke aner, hvad er. Hun håber derfor, at der en avislæser eller to, der kan genkende hendes fund.

AF CECILIE BISGAARD

For ikke så længe siden begyndte kunstner og galleriejer Hanne Koch at male på møbler og andre genbrugsfund. Hun begyndte derfor at frekventere lokale genbrugsbutikker. Hun har fundet kommoder, små borde, skuffer og – ja, hvad er det egentlig, hun har fundet?

»Jeg kan simpelthen ikke greje, hvad det er,« siger hun.

For omkring tre måneder siden købte hun to ens ting, der måske bedst kan beskrives som en bakke eller skuffe – der er i hvert fald håndtag på. Men det, der gør, at hun ikke aner, hvad der er, er to rundinger i den ene side af hver ’skuffe’.

»Alle, jeg spørger, siger, at det må være til vinflasker. Men det giver ingen mening. Det vender ligesom forkert. Det ser forkert ud til vin, og flasken ville jo stikke langt op over kanten. Når folk kigger nærmere på den, så siger de også, at det ikke holder,« siger hun og fortsætter:

»Jeg kan ikke se logikken.«

Artiklen fortsætter under billedet

Hanne Koch har spurgt flere, der gætter på, at hendes fund må være noget til vinflasker. »Men det giver ingen mening,« siger hun, mens hun viser, hvor de to rundinger sidder. Foto: Cecilie Bisgaard

»Der må være en mening«

Selvom der er håndtag på, er Hanne Koch heller ikke helt overbevist om, at det er skuffer, fordi hullerne, som flere tror, er til vinflasker, sidder i siden, hvis vi antager, at håndtaget sidder på forsiden.

»Der må være en mening med det,« siger kunstneren, der også er indehaver af Galleri Randers.

Hun håber derfor, at der er nogen af avisens læsere, der kan genkende hendes to genbrugsfund.

»Jeg håber, der kommer en og fortæller mig, hvad det er. Det er ikke et must at vide det, men det kunne være skideskægt,« siger hun og fortsætter:

»Hvis ikke det bliver opklaret nu, så må jeg sende det videre. Næste skridt er Håndværksmuseet, og ellers må jeg til Den Gamle By i Aarhus.«