Af Kian Johansen, redaktør Din Avis

Når sommeren ruller ind over Randers, er der ikke noget, der er så forfriskende og glædesfyldt som en god, gammeldags is.

Uanset om du er til klassisk vanilje, frugtagtig sorbet eller de mere eventyrlystne varianter med skøre smagskombinationer, så er is en uundgåelig del af sommeren.

Det bedste ved is er, at det kan nydes i alle aldre. Børnene får strålende øjne, når de står foran isdisken og prøver at vælge mellem regnbuens farver og smagsvarianter. For de voksne bringer is minder om barndommens somre tilbage, hvor en tur til isboden var sommerens højdepunkt.

Randers og omegn har heldigvis masser af gode steder, hvor du kan få en fantastisk is. Fra de klassiske vaffelis med bløde kugler og drys til det lidt mere moderne med alt fra saltkaramel til lakrids og chili. Der er noget helt særligt ved at stå i solen med en isvaffel i hånden og lade sig forkæle af de søde smage.

Is handler dog ikke kun om smagen. Det er også en social oplevelse. En tur til isbaren er en oplagt lejlighed til at samles med venner og familie. At sidde på en bænk i parken, gå en tur langs Gudenåen, besøge Udbyhøj Lystbådehavn eller slentre gennem byens gader med en is i hånden skaber hyggelige stunder og gode minder.

Og lad os ikke glemme, at is også har en magisk evne til at skabe små øjeblikke af lykke. Det er svært at være sur med en is i hånden. Den kølige, cremede konsistens og de intense smagsnuancer kan få selv den varmeste og mest travle dag til at føles lidt lettere.

Så næste gang solen bager over Randers, og du har brug for en lille pause fra hverdagens travlhed, så husk at forkæle dig selv med en is og smagen af Randers i solskin.